Zawartość składników odżywczych w naturalnej żywności gwałtownie spada ze względu na przemysłową uprawę i przetwarzanie żywności roślinnej i zwierzęcej. Jednocześnie zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze gwałtownie wzrosło. Wzrasta częstotliwość występowania czynników ryzyka w populacji (nadwaga-otyłość, palenie tytoniu, stres, podwyższony poziom cholesterolu i cholesterolu LDL, podwyższony poziom glukozy w krwi i inne). Ilość substancji chemicznych obecnych w środowisku i żywności rośnie. Spożywanie Jęczmienia i Chlorelli jest praktycznym, choć z pewnością nie jedynym, sposobem na dostarczenie organizmowi szeregu deficytowych składników odżywczych, aby wesprzeć go w delikatnych procesach detoksykacji i samoleczenia. Konieczne jest jednak spożywanie naprawdę czystej i wysokiej jakości zielonej żywności. Żywność jest najważniejszym czynnikiem stylu życia. Ma kluczowy wpływ na rozwój chorób, a także na proces uzdrowienia. Włączenie zielonej żywności do diety jest istotną zmianą...
Zielona żywność funkcjonalna - Green Ways